İLKSAN'dan açıklama: Yeniden yapılanıyoruz

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 20 Nisan 2006 00:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İLKSAN YENİDEN YAPILANIYOR

İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı (İLKSAN) 5.Dönem 2.Olağan Temsilciler Genel Kurulu 15-16 Nisan 2006 tarihleri arasında Alanya Ananas Otel'de gerçekleştirilmiştir.

Türkiye genelinde 216 delegesi bulunan Sandığımızın, 208 delegesi genel kurulumuza katılmıştır.

Eğitim çalışanları başta olmak üzere bütün kamuoyu sandığımızın Genel Kurulundan çıkacak sonuçları büyük bir dikkatle takip etmiştir.

İLKSAN Yönetim ve Denetleme Kurulu'nun 2005 yılı faaliyetlerinin okunmasına müteakiben Genel Kurul çalışmalarına geçilmiştir.

Genel Kurul çalışmaları büyük bir olgunluk içerisinde yapıcı ve sağlıklı bir çalışma metoduyla devam etmiş, yine aynı şekilde sonuçlanmıştır.

Genel Kurul salonumuzda son günlerde yazılı ve görsel medyada çıkan İLKSAN'ın kapatılması ile ilgili haberler genel kurul gündemine taşınmış, konu hakkında delegeler görüş ve önerilerini dile getirmişlerdir.

Delegelerin büyük bir çoğunluğu tarafından kapatılma ya da tasfiye süreci kabül görmemiş, Sandığın yeniden yapılanarak daha faal ve aktif hale getirilmesi için delegeler tarafından Yönetim Kuruluna yetki verilmiştir.

Yapılan konuşmalar ve görüşmelerin neticesinde İLKSAN'ın kanun ve anastatü'sünün özellikle 4357 Sayılı Kanunun İLKSAN'da yapılacak köklü değişikliklerin önünde büyük bir engel olduğu, 4357 Sayılı Kanunun gözden geçirilerek yeninden yapılandırılması gerektiği açıkça belirtilmiştir.

Temsilciler Kurulunda mevcut kanun ve anastatü üzerindeki yapılması istenen ve kabül edilen değişiklikler Milli Eğitim Bakanımız Sayın Doç.Dr. Hüseyin ÇELİK ve Bakanlık yetkililerine tarafımızca iletilecektir. Cesur ve kararlı bir yönetim anlayışı ile temsilcilerin de desteğini alarak ciddi bir yapılanma sürecine gireceğimizi açıkça belirtmek isterim.

Sandığımızın Genel Kurul çalışmaları esnasında bazı gazete,televizyon ve internet sitelerinde ?İLKSAN batıyor, İLKSAN'ın mali ve ekonomik durumunun iyi olmadığı ve parasının bittiği? gibi maksatlı,taraflı ve yanlı haberlerin hiç birisi gerçeği yansıtmamaktadır.

Acaba İLKSAN batmış olsa birilerinin hoşuna mı gidecektir? Eğer böyle bir şey düşünen varsa hayal kırıklığına uğrayacaklardır.

İLKSAN, bugün ülkemiz içinde bulunan bir çok kamu ve özel sektör alanında faaliyet gösteren dernek,vakıf ve yardımlaşma sandıklarında daha çok üyelerine karşılıksız yardımlar yapmakta ve onların sosyal hayatlarını kolaylaştırmak için projeler üretmektedir.

Bütün bu gayretli çalışmalarımız ve üyelerimize yaptığımız yardımlar sayısal verilerle de ortaya çıkmaktadır.

Bu kadar kendinden emin ve geleceğe güvenle bakabilen bir yönetim anlayışımıza karşın hala çeşitli lobi faaliyetleri ile İLKSAN' ın battığı,kapanacağı gibi gerçekle ilgisi alakası olmayan iftira ve söylemlerle gündem oluşturmaya çalışanlar ve İLKSAN'ı kapatmak için imza kampanyası başlatanların tutum ve davranışlarını ahlaki bulmuyoruz.

Üyelerine vermiş olduğu emekli ikramiyesini iki günde veren ve kasasında 130 bin YTL nakit parası bulunan bir kurumun battığını söylemek ne derece gerçekçidir?

Sandığımız sadece 2005 yılında;

12.105 üyesine emekli yardımı karşılığında 75.362.686.00 YTL

Vefat eden 175 üyesinin ailesine 821.028.00 YTL

Evlilik yardımı olarak 7693 üyesine 3.282.498.00 YTL

Doğal afete maruz kalan 27 üyesine 19.575.00 YTL

Diğer yardımlarla birlikte sadece 2005 yılında üyelerine 86 Milyon YTL (86 Trilyon TL) yardım yapmıştır.

İLKSAN yaklaşık 240 bin üyesi ile büyük bir ailedir. Bu büyük ailenin içinde elbette bir takım sorunlar ve problemler olacaktır. Fakat bizler sorun ve problemleri yerinde tesbit edip derhal çare aramakta ve çözümü anında uygulamaya geçirmekteyiz.

Şunu açıkça belirtmek isterim ki; İLKSAN hiçbir şekilde zararda,ziyanda ya da kötü bir durumda değildir. İLKSAN' ın sorunu mevcut Kanun ve Anastatüdeki sıkıntılardan ve 4357 Sayılı Kanundan kaynaklanmaktadır. Bizler yönetim kurulu olarak bu aksaklıkları ve önümüzdeki engelleri aşmak için genel kurulumuzdan yetki aldık ve bunların üzerine büyük bir cesaretle gideceğiz.

Bu kadar kendine güvenen ve inanan bir yönetim anlayışımızın belirli kesimler tarafından suistimal edilmesine ve kamuoyu önünde felaket tellalcılığı yapılmasına asla müsaade etmeyeceğiz.

Kamuoyuna saygıyla Duyurulur

Mehmet YURT

İLKSAN

Yönetim Kurulu Başkanı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber